17 плажа ще са с безплатни чадъри

На Златни пясъци таксата ще е 2 лв. за чадър и шезлонг

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 25 May 2020 19:05 >
17 плажа ще са с безплатни чадъри
Източник: Shutterstock
17 плажни ивици по българското Черноморие ще бъдат с безплатни чадъри и шезлонги, като повечето от тях са по Южното Черноморие. Това каза в курортния комплекс „Слънчев бряг“ министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи БНР.

Минимум с 50% по-ниски ще са цените на чадърите и шезлонгите на всички плажни ивици този сезон, а пътуванията с цел туризъм се очаква да започна от 15 юни, заяви тя. 

132 са плажните ивици, отдадени под наем или на концесия по българското Черноморие. Според приетия наскоро Закон за мерките след извънредното положение цените на плажните принадлежности този сезон ще бъдат между 1 и 5 лв. за чадър и шезлонг.

"Нулевите цени са на "Каваци - юг", "Каваци - север", "Елените", "ММЦ - Приморско", "Царево - централен", "Ахелой", "Обзор - юг", обясни министърът.

За "Златни пясъци" таксата за чадър и шезлонг ще бъде два лева, което е едно от най-сериозните намаления за национален курорт. В "Слънчев бряг" цените навсякъде ще са 4 лв., "Албена" - 1 лв., Равда по 2 лв., Балчик - 1,50 лв., в Созопол са между 3,50 и 4 лв., допълни Ангелкова.

Според направените намаления от концесионерите и наемателите на плажове реципрочно ще им бъдат намалени държавните такси.

Тези, които вече са внесли дължимите суми, ще платят по-ниски държавни такси следващата година, каза още министър Ангелкова.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ