80% от футболните първенства в Европа ще бъдат завършени

Тези които не успеят ще трябва да играят квалификации, ако искат да участват в турнирите на УЕФА

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 17 May 2020 15:12 >
80% от футболните първенства в Европа ще бъдат завършени
Александър Чеферин
Президентът на УЕФА Александър Чеферин прогнозира, че 80 процента от националните първенства ще бъдат завършени през този сезон въпреки пандемията от COVID-19. Шампионатите във Франция, Холандия и Белгия вече бяха окончателно прекратени и няма да бъдат завършени, докато вчера Бундеслигата се превърна в първото голямо първенство, което бе рестартирано, а според Чеферин повечето страни ще последват примера на Германия.

“Имаме конкретен план да завършим първенствата, мисля, че повечето Лиги ще го сторят. Тези, които не го направят, сами взимат това решение, но въпреки това те ще трябва да играят квалификации, ако искат да участват в турнирите на УЕФА. Трябва да изчакаме Изпълнителният комитет на УЕФА да потвърди датите, но очакваме европейските първенства и евротурнирите да бъдат завършени през август. Мисля, че поне 80 процента от първенствата ще бъдат завършени”, коментира Чеферин.

Президентът на УЕФА коментира и казуса с френските ПСЖ и Лион, които все още участват в Шампионската лига, но френските власти забраниха провеждането на спортни събития в страната до септември. “Те ще трябва да организират мачове във Франция. Ако това не е възможно, ще трябва да го направят на неутрален терен. Ако не могат да играят в собствената си страна, ще домакинстват на неутрален терен. Не виждам причина френските власти да не позволят провеждането на мач при закрити врати, но нека видим. Това е извън моите правомощия”, заяви словенецът.

Европейското първенство по футбол, което бе отложено за следващото лято, може и да не се проведе в 12 града, както бе предварително планирано. “Проведохме разговори с девет града и всичко е наред. С други три града има известни проблеми, така че продължим разговорите. Искаме да направим първенството в 12 града, но ако не може да стане, сме готови да го организираме в десет, девет или осем”, обясни Чеферин. 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ