Възобновяват футболното първенство от 5 юни без публика

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 May 2020 17:30 >
Възобновяват футболното първенство от 5 юни без публика
Източник: БТА
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която одобри плана за доиграване на професионалните футболни първенства.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която одобри плана за доиграване на професионалните футболни първенства. Това означава, че пъревнствата на Първа и Втора лига ще бъдат подновени от 5 юни, но ще се доиграят пред празни трибуни. До тогава отборите трябва да се подготвят на три етапа – от утре до до 20 май ще могат да се провеждат занимания на открито на групи с до петима играчи и до двама треньори. До 26 май това групите ще бъдат разширени до 11 играчи и до трима треньори, а след това се разрешават контролни срещи, но без публика.

Със същата заповед се позволяват аматьорски срещи от колективните спортове с до 12 участници, които не могат да имат състезателен характер, на открити места и без без публика.

В Първа лига на 5 юни ще се изиграят двубоите от 25 кръг на редовния сезон. След изиграването на 26 кръг от редовния сезон, плейофната фаза на ППЛ ще се проведе във вариант от 5, вместо от 10 кръга, като липсата на публика в случая до голяма степен би елиминирала фактора „домакинско предимство“.

След приключване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за влизане в Първва лига през следващия сезон, като планът е сезон 2019/2020 г. да завърши на 11 юли.

При успешно доиграване на сезон 2019/2020 в този формат, финалът за Суперкупата на България ще се проведе на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ