Борисов разпореди да се създадат правила за изпращане на абитуриентите

Две зрелостнички поискаха да се намери решение за провеждане на традиционното мероприятие

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 May 2020 13:22 >
Борисов разпореди да се създадат правила за изпращане на абитуриентите
Източник: Пресцентър на МС
Ученичките от 12-и клас Симона Бонева и Дарина Георгиева (на заден план) призоваха премиера Борисов за намиране на начин за изпращане на зрелостниците в условията на коронавирус
Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев в най-кратко време да изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на учениците от 12-и клас на учебната 2019-2020 г., съобщи пресцентърът на Министерски съвет. Решението беше взето днес след среща на Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас, в която участваха също и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и министърът на финансите Владислав Горанов. 

Зрелостничките Симона Бонева и Дарина Георгиева, които станаха повод за срещата, се обърнаха към премиера с писмо, в което отправиха молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на абитуриентите в цяла България.

„Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, пишат в писмото си до премиера Борисов те. Двете подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. „Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това“, се посочва още в писмото.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ