Намаленото ДДС няма да важи за основни храни

Първоначално обявената промяна бе изтеглена след съгласуване с министерството на финансите, като 9-процентната ставка ще важи само за ресторантите от догодина

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 12 May 2020 13:11 >
Намаленото ДДС няма да важи за основни храни
Източник: МС
Снимка от работната среща на министър-председателят Бойко Борисов и представители на Асоциацията на заведенията в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска организация, на която е било решено за намаляване на ДДС.
След като първоначално съобщи, че ДДС ще бъде намалено на 9% от 2021 г. за основни храни и заведения, правителствената пресслужба се коригира и разпространи нова версия на облекченията, която изключва храните. „Освен за нощувките и организираните пътувания, както е сега, намалената ставка ще важи и за заведения, заведения за обществено хранене и развлекателен сектор, категоризирани по Закона за туризма“, гласи последния вариант на съобщението.

Промяната е настъпила след съгласуване с Министерството на финансите, предаде Медиапул. Медиата припомня, че финансовият министър Владислав Горанов нееднократно е заявявал, че "докато аз съм министър, ДДС няма да се намалява".

Вчера правната комисия в Народното събрание отхвърли предложение на БСП за намаляване на ДДС ставката за храни и лекарства до 9%.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ