Google и Facebook запазват дистанционната работа до края на годината

Така компаниите ще могат и да преоборудват офисите за по-голяма дистанция

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 May 2020 19:33 >
Google и Facebook запазват дистанционната работа до края на годината
Източник: Shutterstock
Офисът на Google в Сиатъл, щата Вашингтон
Facebook и Google обявиха, че ще дадат възможност на служителите си да работят от дома до края на годината, съобщи Би Би Си. Технологичните гиганти огласиха планове да отворят отново своите офиси скоро, но запазват гъвкавостта на хоум офиса.

Доскоро Google смяташе да върне всички в офиса от 1 юни, но е променила решението си. Facebook смята постепенно да отваря офисите си от 6 юли, като оставя на служителите, чиято работа може да се върши и дистанционно, да решат дали да идват на място.

Facebook все пак ще прецени кои служители да задължи да присъстват в офисите. Социалната мрежа беше сред първите технологични фирми, която след обявяването на пандемията призова служителите си да работят дистанционно и предостави на всеки от тях $1000, за да посрещнат първоначалните разходи, свързани с покупка на оборудване и гррижа за децата.  

Главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай казва, че от началото на юли всеки, който иска да работи на място в офисите, може да го направи, като е гарантирано спазването на противоепидемичните мерки за безопасност.

Тенденцията за работа от дома може да окаже помощ на компаниите, докато те преоборудват своите офиси, за да осигурят по-голяма дистанция за служителите. В същото време много хора не бързат да се върнат в сградите заради страха от заразяване по време на пътуване или в офиса.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ