"Виваком" дарява 300 000 лв. за борба с коронавируса

Получатели са болници в София, Плевен и Благоевград

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 May 2020 17:20 >
"Виваком" дарява 300 000 лв. за борба с коронавируса
Мобилният оператор „Виваком“ ще дари апаратура и финансови средства на обща стойност 300 000 лв. на три болници в България, за да подпомогне борбата на медиците с COVID-19. Средствата се отпускат по линия на инициативата, с която компанията обяви, че ще дари сумата на първите месечни такси за всички нови активирани абонаменти услуги през месец април. А за всички услуги, които са активирани онлайн за същия период, телекомът се ангажира да дари сумата на удвоената месечна такса.

Средствата ще се разпределят между Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в гр. София, Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” – Плевен и МБАЛ - Благоевград.

Дарение на обща стойност от 100 000 лв. ще получи Университетската многопрофилна болница за активно лечение "Света Анна" в столицата. Като част от него ще получи модерен дезинфекциращ робот, който се движи автономно и използва иновативна система за почистване „dry fog”. Тя има капацитет за стерилизиране на големи помещения и може да замести стандартното дезинфекциране с формалдехидни продукти, като осигурява защита срещу различни видове вируси.  Смарт роботът използва и по-природосъобразна технология в сравнение с обикновените препарати, тъй като изходните вещества от работата му са основно водна пара и кислород, без токсични продукти.

Университетската многопрофилна болница за активно лечение “Д-р Георги Странски” в Плевен получава парично дарение за 100 000 лв. които да послужат за закупуване на медицински материали и апаратура, необходими за справяне с епидемията. „Болницата ни е на първа линия в борбата с COVID-19 от самото начало. Това е дълга и изтощителна работа, която медиците ни понасят с много професионализъм и самоотверженост. Но материалните ни ресурси са на изчерпване и тези средства ще са от изключителна ползва в настоящия момент“, заяви директорът на здравното заведение доц. д-р Цветан Луканов.

Дарение от 100 000 лв. ще получи и "МБАЛ - Благоевград" АД. Средствата ще отидат за снабдяване с медицински материали, апаратура и консумативи на здравните служители, които се борят на първа линия с епидемията.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ