Франция разхлабва ограниченията от понеделник

Строгите рестрикции ще останат в сила за Париж

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 07 May 2020 18:36 >
Франция разхлабва ограниченията от понеделник
Източник: Gulliver photos/Getty images
Френският премиер Едуар Филип потвърди днес, че излизането от изолацията, наложена заради коронавируса във Франция, ще започне от идния понеделник, 11 май, на територията на цялата страна, предадоха световните агенции, съобщи БТА.

В някои райони, смятани за по-рискови, като столицата Париж, обаче ще останат в сила строги ограничения.

Франция е разделена на две, според санитарно-епидемиологичната ситуация, подчерта Филип. Той посочи, че в някои райони на страната, сред които и Ил-дьо-Франс, който включва Париж и е най-гъсто населеният във Франция, вирусът се разпространява по-бързо от други, поради което ще останат рестрикциите.

Френският премиер уточни, че в департаментите, дефинирани като червени, тоест тези с по-висок риск, сред които и Париж, гимназиите ще останат затворени през май и стриктни правила ще бъдат прилагани в обществения транспорт. В други части на Франция гимназиите, кафенетата и ресторантите ще могат да подновят работа в началото на юни, ако темпото на разпространението на заразата остане ниско.

Мерките за изолация във Франция влязоха в сила на 17 март.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ