"Аурубис" получи одобрение от Европейската комисия за придобиването на "Метало"

Сделката за €380 млн. ще бъде финализирана на 29 май

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 05 May 2020 09:38 >
"Аурубис" получи одобрение от Европейската комисия за придобиването на "Метало"
Източник: "Аурубис България"
Медодобивният завод на "Аурубис" в България
Антимонополните органи на ЕС издадоха безусловно одобрение на Групата „Аурубис“ (Aurubis AG) за придобиване на белгийско-испанската „Метало“ (Metallo Group), като с това приключва производството по контрол върху сливанията, което започна през август 2019 г. Официалното сключване на сделката ще бъде на 29 май.

През май 2019 г. Групата „Аурубис“ съобщи за намерението си да придобие компанията за рециклиране и рафиниране на метали „Метало“ на изкупна цена от €380 милиона. Към момента „Метало Груп“ е мажоритарна собственост на инвестиционната компания TowerBrook Capital Partners. „Метало“ е специализирана в рециклирането на цветни метали и има 540 служители в заводите си в Белгия и Испания.

„Днес е забележителен ден за „Аурубис“ и „Метало“. Приветстваме с ентусиазъм одобрението за придобиване. Това е ключов момент в прилагането на нашата мултиметална стратегия“, заяви Роланд Харингс, председател на изпълнителния съвет на Групата „Аурубис“. „Рециклирането е от решаващо значение за устойчивото развитие и е привлекателен глобален пазар за растеж. Ноу-хау  и технологичните процеси на „Метало“ допълват експертизата на „Аурубис“. Със своя бизнес модел за „нулев отпадък“ двете компании гарантират, че всички входящи материали се преработват в продукти“, допълни Харингс.

„Метало Белгия“, базирана в гр. Берсе, е основана през 1919 г. През 60-те години на миналия век компанията разработва процеси за рециклиране на мед, калай и олово от суровини с ниско съдържание на метали и насърчава иновации за устойчиви технологии в подкрепа на стратегията си за „нулев отпадък“. „Метало Испания“ е основана в Беранго, провинция Бискай през 1991 г.

 “Аурубис“ e водеща международна група за производство на метали и най-големия преработвател на мед в света. „Аурубис България“, част от Групата, стопанисва медодобивния завод до Пирдоп и Златица и е втората по големина компания в България.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ