УЕФА: Пандемията ще засегне и Световното по футбол през 2022 г.

Мондиалът в Катар е в средата на календара на европейските отбори, който ще се промени сериозно

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 30 April 2020 11:35 >
УЕФА: Пандемията ще засегне и Световното по футбол през 2022 г.
Източник: Shutterstock
Кризата с коронавируса ще обърка футболния календар поне за следващите 2-3 години. Това мнение изрази членът на Изпълнителния комитет на УЕФА Ларс-Кристер Олсон, цитиран от БТА.
Заради Covid-19 в средата на март бяха спрени почти всички футболни турнири в Европа, а Евро 2020 бе отложено с година. Според Олсон обаче световното първенство в Катар, което трябва да се проведе между 21 ноември и 18 декември 2022 година, също ще пострада от забавянето в календара.

"Календарът за следващите две до три години вероятно ще трябва да търпи промени заради коронавируса. Ако вирусът продължи да се развива повече, отколкото е мутирал до момента, това несъмнено ще предизвика хаос в международния футбол", каза шведът по време на уебинар.

"Вече имахме преместване на един турнир от една година за следващата. Не забравяйте, че и световното първенство е позиционирано в средата на календара на европейските отбори. Всички тези мачове трябва да се сместят по някакъв начин", добави той.

Олсон, който е шеф на комисията на европейските лиги, добави, че в УЕФА се надяват Шампионската лига и Лига Европа да бъдат завършени през август месец, а окончателно решение дали мачовете могат да се проведат тогава ще бъде взето до края на май месец.

"Трябва да решим за европейските турнири до края на май месец. След това ще бъде невъзможно да бъде взето подобно решение, тъй като трябва да се мисли и за участието на отборите през следващия сезон", коментира шведът.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ