Без парад и водосвет на бойните знамена на 6 май

Военните училища ще направят затворени церемонии с тържествен марш

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 28 April 2020 17:18 >
Без парад и водосвет на бойните знамена на 6 май
Източник: Shutterstock
Серия от събития вместо парад са предвидени тази година за празника на армията 6 май, предаде БНР. Заради короавируса всички събития в страната ще са закрити за зрители. Военните училища ще направят затворени церемонии с тържествен марш. На такава церемония във НВУ „Васил Левски“ във Велико Търново ще бъде министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Демонстрации на умения ще бъдат показани от курсантите на военноморските сили във Варна. А Специалните сили ще направят това на полигона „Црънча“.

Премиерът Бойко Борисов каза, че в авиобазата „Граф Игнатиево ще има демонстрации „само на парашутни войски и авиацията - да направят едно движение все пак да си честваме празника“.

В София традиционното слово на президента Румен Радев ще бъде произнесено от сградата на президентството. По обед там ще има и тържествена смяна на караула. Румен Радев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще поднесат цветя на „Незнайния войн“.

Заради коронавируса всички събития в страната ще са закрити за зрители. Тази година няма да има водосвет на бойните знамена, казаха от Министерството на отбраната.
Exit
Exit >
Жив

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ