Председателката на Еврокомисията поздрави българите с Възкресение Христово

Урсула фон дер Лайен обсъди по телефона с Бойко Борисов излидането от кризата и членството в ERM II

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 19 April 2020 16:40 >
Председателката на Еврокомисията поздрави българите с Възкресение Христово
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поздрави българите с най-светлия християнски празник Възкресение Христово в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, съобщават от правителствената пресслужба, цитирана от БТА.

"Българското правителство прояви силна воля и не затвори църквите в момент, в който хората имат нужда от вяра и надежда", е заявила председателят на ЕК. Тя е изтъкнала още, че българите, посетили храмовете за Великден, са били дисциплинирани и са следвали препоръките за социална дистанция.

Бойко Борисов и Урсула фон дер Лайен обсъдили плановете и възможностите на Европейския съюз за излизане от кризата, свързана с пандемията от COVID-19. Двамата разговаряли и за разработването на конкретни мерки за бързо възстановяване на икономиките на страните от общността.

"В тази ситуация е нужно ЕС да покаже единство. Сигурен съм, че както винаги ще намерим ефективно решение на проблемите и заедно ще успеем да преодолеем в кратки срокове последиците от забавянето на икономическите процеси и растежа в страните", заявил министър-председателят Борисов.

Премиерът информирал председателя на Европейската комисия и за намеренията на България да ускори действията си за кандидатстване за чакалнята на Еврозоната. Борисов изтъкнал пред Лайен постиженията на страната ни в процеса по подготовката ни и конкретните стъпки и усилия, които правителството, банковият сектор и надзорът в страната ни реализират съвместно.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ