USTA дава 15 млн. долара на американските клубове по тенис

Американската тенис асоциация намалява заплатите на ръководните си служители с 20 на сто

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 16 April 2020 16:58 >
USTA дава 15 млн. долара на американските клубове по тенис
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Част от съоръженията на Флъшинг Медоус в Ню Йорк, където се провежда US Open, са превърнати във временни болници заради Ковид-19.
Националната асоциация на САЩ по тенис (USTA) намалява заплатите на ръководните си служители с 20 процента до края на календарната година като част от мерките за осигуряване на допълнителни средства за финансиране за тениса в страната по време на епидемията от коронавирус, съобщава tennis24.bg, като цитира "Ню Йорк Таймс".

От USTA предвиждат да отпуснат 15 милиона долара в помощ на клубовете по тенис, на сертифицираните треньори, както и на програмите за развитие на дестко-юношески тенис. Планът беше одобрен, след като 85 процента от американските тенис съоръжения бяха затворени до края на март заради разспространението на инфекцията от COVID-19.

Провеждането на Откритото първенство на САЩ по тенис също е поставено под съмнение заради заразата, а именно турнирът от Големия шлем в Ню Йорк, който по програма трябва да се състои от 31 август до 13 септември, е основен източник на средства за USTA с генериране приходи от около 400 милиона долара на година.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ