Без „Отивам на работа“ при напускане на областните градове по празниците

Пътна полиция ще изкара нови екипи, които ще следят за превишена скорост и други нарушения

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 16 April 2020 10:10 >
Без „Отивам на работа“ при напускане на областните градове по празниците
Източник: БТА
Вече има КПП на територията на кв. "Факултета" и кв. "Филиповци".
Няма да има нова заповед, свързана с движението и мерките по празниците за Великден, но основанието „отиване на работа“ за напускане и влизане в областните градове ще отпадне. Това каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов на брифинг в Министерски съвет, цитиран от БГНЕС.

„Единствената разлика във връзка с предстоящите празници, тъй като има 4 почивни дни, е това, че повечето предприятия, държавни служби и т.н. не работят и основанието за напускане или влизане в областните градове за отиване на работа ще отпадне“, каза той и призова хората да си останат вкъщи. „Самосъзнанието и самоизолацията, оставането вкъщи е най-голямата превенция и дава най-положителен резултат в борбата с този бич, този коронавирус“, апелира Иванов.

Той каза още, че на случаен принцип са проверени 9312 декларации, оставени по КПП-тата на областните градове. И е установено, че 641 лица, посочили като основание отиване на работа, въобще нямат сключени трудови договори за извършване на такъв вид дейност към фирмите, които са посочили. 80 лица са посочили, че отиват на работа, а в същото време са регистрирани за безработни в бюрата по труда. Полицаите не са за подигравка, полицаите на пунктовете са там, за да се грижат за живота и здравето на населението, каза главният секретар.

„Вчера хората се юрнаха, на изхода на София беше нещо страшно. Не знам къде отиват тези хора. Защо не се вслушват в призивите, които всички отправяме. Не разбират ли каква е опасността. Не знам, може би искат след 10-ина дни, след тези празници да започнем да се задъхваме. Насила можеш да вземеш, а не да дадеш“, допълни Иванов.

Близо 4000 православни храма ще бъдат охранявани по Великден, като полицейското присъствие около тях ще бъде засилено. Служителите на Пътна полиция също ще работят, изкарвайки нови екипи, които ще работят с уреди за скорост и ще следят за превишена скорост и други нарушения.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев обясни, че в столичните квартали „Филиповци“ и „Факултета“ има изградени пропускателни пунктове.

Главеният секретар на МВР Ивайло Иванов съобщи, че до момента има 789 досъдебни производства заради неспазването на издадените мерки в условията на извънредно положение. От над 5 хиляди акта - 2534 са за неносене на предпазна маска.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ