Удължиха грипната ваканция в София

Учениците ще се върнат в клас в понеделник, 16 март

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 11 March 2020 13:19 >
Удължиха грипната ваканция в София
Източник: БТА
Йорданка Фандъкова
Грипната ваканция за учениците в София се удължава до 15 март, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Кметът уточни, че ваканцията не е заради коронавируса, а заради повишената заболеваемост от грип тип "Б" на територията на Столична община.

Детските градини и ясли продължават да работят при засилен контрол на вход, както за децата, така и за персонала. На национално ниво грипната ваканция приключва в сряда, 11 март, а учениците трябва да се върнат в класните стаи в четвъртък, 12 март.

Oбластите Велико Търново, Пловдив, Ловеч удължиха ваканцията до края на седмицата.

Заради откритите случаи на коронавируса в Габрово и Плевен в двете области до второ нареждане бяха преустановени учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации.

По-рано днес Фандъкова изрази очакване, че вероятно ваканцията за учениците в София ще бъде удължена до неделя. Столичният щаб оповести актуална информация за мерките, които ще се предприемат за сигурността на гражданите предвид новите случаи на заразени с коронавирус.

"Много важно е да следваме указанието на специалистите. Поисках от всички колеги във всички сектори да продължат засилените мерки за дезинфекция. Детските градини да имат засилен филтър", поясни Фандъкова.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ