Корнелия Нинова с 31 номинации за лидер на БСП, Кирил Добрев с 13

Вътрешната опозиция смята, че процедурата е опорочена

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 23 February 2020 12:56 >
Корнелия Нинова с 31 номинации за лидер на БСП, Кирил Добрев с 13
Източник: БТА
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев критикува партията си, че се е вгледала в себе си и загърбва проблемите на страната.
21 души са номинирани за председател на Българската социалистическа партия до момента от партийните организации. Водач с 31 номинации е сегашната лидерка Корнелия Нинова, следвана от зам.-председателя Кирил Добрев с 13. Номинации имат още лидера на столичните социалисти Калоян Паргов, Красимир Янков и Костадин Паскалев. Членовете на партията ще избират пряко своя лидер, като до 21 март комисията по избора ще оповести списъка на кандидатите, съгласили се да участват в надпреварата.

Днес се провежда пленум на Висшия съвет на БСП, който ще определи дневния ред на 50-ия конгрес на партията.

Бившият лидер на БСП и председател на ПЕС Сергей Станишев смята, че изборът на председател се води но неясни правила и без обединителна за всички социалисти идея. Станишев, цитиран от БНР,  предупреди, че има опасност БСП да се занимава сама със себе си без да се вгледа в проблемите на хората. Той даде пример с истерията около въвеждането на еврото и мълчанието на политиците.

Един от претендентите за първия партиен пост - Красимир Янков, също смята, че изборът се провежда по опорочени правила и поиска нов състав на избирателната комисия.

Изборът е конструктивен, координацията е добра, няма натск над местните структури да излъчват един или друг претендент, опонира му Весела Лечева.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ