Пилотите на British Airways започнаха стачка

Тя е с искания за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията на труд

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 09 September 2019 09:15 >
Пилотите на British Airways започнаха стачка
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Пилотите на британския превозвач Бритиш еъруейз (British Airways) започнаха в полунощ (местно време) 48-часова стачка с искания за увеличаване на възнагражденията и подобряване на условията на труд, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Заради стачката, която може да стане най-голямата в историята на компанията, Бритиш еъруейз беше принудена да отмени 1500 полета. Най-малко 280 хиляди пътници ще бъдат засегнати, съобщава в. "Дейли телеграф".

В хода на досегашните преговори синдикатът на пилотите БАЛПА (BALPA) отхвърли предложението на авиокомпанията за вдигане на заплатите с 11,5 процента за три години. Синдикатът настоява, че това е недостатъчно, защото финансовите показатели на компанията сега й позволяват да направи на пилотите по-добро предложение.

British Airways от своя страна заяви, че стачните действия са неоправдани, защото предложението й за вдигане на заплатите е "достойно".
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ