Мартин Вебер и ЕНП ще подкрепят кандидатура на ПЕС за председателското място в ЕП

Състезанието ще е между Сергей Станишев и италианецът Давид-Мария Сасоли

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 03 July 2019 09:46 >
Мартин Вебер и ЕНП ще подкрепят кандидатура на ПЕС за председателското място в ЕП
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Лидерът на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент германецът Манфред Вебер заяви, че ръководената от него група е готова да подкрепи избора на ПЕС за председател на парламента, предаде "Ройтерс".

"Социалистите трябва да представят кандидат", заяви Вебер, след като лидерите на ЕС се споразумяха за имена, които да запълнят четири от петте най-важни места в ЕС. Това стана факт след исторически маротон от преговори във вторник, съобщи News.bg.

Вебър говори на пресконференция във френския град Страсбург, където новият Европейски парламент се събира на встъпителна сесия и трябва да избере новия си председател в сряда.

Междувременно от туитър съобщения на евродепутати социалисти стана ясно, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев има вътрешна конкуренция за шеф на ЕП. Това е италианецът Давид-Мария Сасоли. Досегашният шеф на ЕП Антонио Таяни (ЕНП) е също от Италия.

Новият председател на Европейския парламент ще бъде избран утре сутринта в 9 ч от Европейския парламент в Страсбург.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ