Аврамова: Удължаваме срока на процедурата за избор на изпълнител на тунел "Железница"

По думите на премиера Борисов "Джи Пи Груп" няма да участва в проекти с европейско финансиране

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 October 2018 17:59 >
Аврамова: Удължаваме срока на процедурата за избор на изпълнител на тунел
Източник: БТА
„За тунел „Железница“ върви процедура и тя не е приключила. Има избран изпълнител и има обжалване в Комисията за защита на конкуренцията. След обявяването на отказа за сключване на договор на „Джи Пи Груп“ се удължава процедурата за избор на изпълнител”, каза още регионалният министър.

Министър Аврамова не очаква забавяне в строителството на тунела, в законовите срокове, смята процедурата да приключи и да има избран изпълнител, така че важният за страната обект да стартира.

„По конкретния случай с граничен пункт Клепалото не мога да дам информация, но искам да ви уверя, че АПИ много внимателно разглежда програмата, която ще изпълнява от 2019. Съобразяваме се със всички населени места, в които има проблеми. По първоначални данни третокласната мрежа е в най-тежко състояние. Около 25% от пътищата в страната имат проблеми”, добави министър Аврамова.

„Щом премиерът е обещал, значи ще се случи”, така регионалният министър отговори на репортерски въпрос, че Борисов при срещата си със Зоран Заев в Благоевград обеща скорошен ремонт и изграждане на пътя към граничния пункт.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Сухейл Фазлиу-министър на местното самоуправление на Македония, откриха днес обновената сграда на Областната администрация – Благоевград. Сградата е реновирана по Проект „Зелени сгради за общо зелено бъдеще“ (Green building for common green future – GREEN). Той се финансира по програмата ИНТЕРРЕГ – ИПП България – Македония 2014-2020. При изпълнението му Областна администрация - Благоевград си партнира с Центъра за развитие на Източен район за планиране, Република Македония. По проекта са изпълнени енергийно-ефективни мерки в сградата на областната управа, както и по тази на община Кочани, Република Македония.

„Като главни приоритети на Република Македония са добрите съседски отношения с България. Това беше потвърдено с подписването на Договора за добросъседство. Пътната инфраструктура е главен приоритет за Македония от най-високо ниво. Изграждането на мостове между гражданите води до сближаване, което е важно за Европейския съюз. За първи път всички правителства на Балканите са на едно мнение, че пътят на Македония е към ЕС”, декларира министър Фазлиу.

Домакин на събитието бе областният управител Бисер Михайлов.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ