Марешки определи изборите като "странни"

Воля препотвърди резултата си, смята лидерът на партията

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 29 May 2019 12:42 >
Марешки определи изборите като "странни"
Източник: БТА
"Аз чета много правилно посланията. Може да очаквате сближаване между нас и ГЕРБ". Това каза Веселин Марешки, лидер на "Воля - Българските Родолюбци" в Народното събрание. Пред медиите той анализира резултатите от провелите се избори за Европейски парламент.

Оценката, която Марешки направи в уводните си думи, че са се провели "странни избори". По думите му в тях партията му е препотвърдила резултата си от провелите се парламентарните избори с 3,6 на сто подкрепа. Марешки обвини управляващите, че са в коалиция с ДПС и ВМРО и изтъкна, че те нямат необходимата подкрепа в обществото.

"Ако доскоро министър-председателят си имаше любимци пуделчета, сега явно се е пренастроил и преминава към прасенца", коментира лидерът на Воля, без да уточни кои са те, но обясни, че прасето е едно.

Той обобщи, че българите не се интересуват от евроизборите и считат него и формацията му за по-полезна в България. "Трябваше да постъпя като Борисов. Да сложим друг човек на първо място и аз да обикалям от обект на обект", разкри още Марешки. Според него простата сметка от сбора на процентите в изборните резултати на основните участници в надпреварата сочи, че опозицията в България има с 25 на сто повече гласове от управляващите.

Веселин Марешки отбеляза още, че ще търсят среща с министър-председателя и ще сигнализират главния прокурор относно оказан натиск върху техни симпатизанти, на които им е било отказано участие в изборните комисии и са били заплашвани и обясни, че съпруг на техен симпатизант - член на изборната комисия, е заплашен с уволнение ден след изборите.

Веселин Марешки определи ситуацията със симпатизантите като "партизанска война" и обясни, че ще спрат да афишират своите привърженици, докато не постигнат изборни резултати.

На въпрос как ще коментира появата на Делян Пеевски в пленарна зала, Марешки каза: "Не съм го забелязал в залата. Какво да го коментирам?".
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ