Захариева: Стабилна Македония е в наш интерес

Надявам се резултатите от референдума да не се отразят негативно на югозападната ни съседка, каза тя

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 03 October 2018 18:59 >
Захариева: Стабилна Македония е в наш интерес
Източник: БТА
Българският интерес е да има стабилни Западни Балкани, съответно стабилност и в Република Македония, коментира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти в отговор на въпрос след изслушването й в парламентарната комисия по външна политика.

Надявам се резултатите от референдума в Република Македония да не са предпоставка за нестабилност, добави тя, цитирана от БТА.

Захариева каза, че избирателната активност за референдума е била ниска, но от тази активност все пак почти 610 хиляди граждани на Република Македония са казали "да". Така че в ръцете на македонските политици е да решат какво да правят, нека да видим какво ще стане другата седмица, допълни тя.

На въпрос за договора за добросъседство външният министър обясни, че юридическото становище е, че не е необходимо да бъде изменян във връзка с името. Захариева припомни, че договорът де факто е влязъл с сила преди четири месеца. Нека дадем малко време, мултидисциплинарната комисия утре ще има второ заседание, каза тя.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ