Ръст от 29% на ранните кандидатури за прием в британски ВУЗ-ове

Това отчита международният проект "Световно образование"

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 25 September 2018 16:37 >
Ръст от 29% на ранните кандидатури за прием в британски ВУЗ-ове
29% ръст на ранните кандидатури за Великобритания отчита международният проект "Световно образование" в навечерието на есенното си изложение, което се провежда този уикенд (29 и 30 септември).

От началото на септември, когато отваря приемът в централизираната система за прием UCAS, са обработени първите близо 100 български кандидатури. Засилен е интересът към университетите Оксфорд и Кеймбридж, за които има заявени по 7 кандидатури за специалностите компютърни науки, психология, философия, лингвистика и икономика. Останалите кандидати са за Университета по изкуствата в Лондон, Университетите на Глазгоу и Единбург и Кинг'с Колидж Лондон, където българите са пожелали да учат компютърните науки, бионауки и ветеринарна медицина.

Бумът на кандидати за Великобритания още през първия месец на приема се дължи на факта, че британското правителство реши да запази кредитирането на образованието за студентите от ЕС и през първата 2019-2020 академична година след реален Brexit, коментират консултантите на фирма "Интеграл", организатор на международното изложение "Световно образование" в България, Румъния, Хърватия и Албания.

Поради очаквания интерес към Великобритания, изложението "Световно образование" ще представят над 30 от най-добрите британски университети през този уикенд. На изложението ще се представят лондонски топ университети - University of Westminster, Goldsmiths, University of London, Royal Holloway, University of London и City, University of London.

Специализиран британски център ще предоставя безплатни консултации за избор на университети и прием.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ