Избирателите пишат "3+" на кабинета

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 14 December 2017 15:30 >

Хората дават оценка 3+ на правителството, показва проучване на Центъра за анализи и маркетинг, съобщи радио "Дарик".

Обединените патриоти губят една трета от избирателите си, а „Воля“ се срива и при избори сега не биха минали бариерата за влизане в парламента, показва изследването. Ако сега се проведат избори, ГЕРБ минава БСП с около 3 процента (25,9% срещу 22,4% вот), а Реформаторският блок е на ръба на 4-процентната бариера.

Ниските доходи, безработицата, здравеопазването и корупцията по високите етажи на властта са основните проблеми в страната, сочи проучването. 

"Кой от министрите прави най-много гафове? Разбира се, тук безспорният победител е Валери Симеонов. На следващо място, но три пъти по-малко, хората са казали "всички", посочи Юлий Павлов от Центъра за изследвания и маркетинг.

Президентът Румен Радев се ползва с най-високо доверие сред хората, а след него са омбудсманът Мая Манолова и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Тримата политици с най-голямо недоверие са Волен Сидеров (72%), Мустафа Карадайъ (76,7%), Валери Симеонов с 69,5%. Веселин Марешки ги гони, но все още не е влязъл в призовата тройка", допълни Юлий Павлов.

Освен президентът, който се ползва с най-високо доверие, президентството е първенец сред институциите.

Народното събрание, полицията и правителството имат негативен рейтинг.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ