782 жилищни сгради са реновирани по държавната програма

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 19 October 2017 09:36 >

Общо 782 многофамилни жилищни сгради в цялата страна са вече изцяло реновирани и въведени в експлоатация към 18 октомври, след като бяха обновени по Националната програма за енергийна ефективност, съобщи Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Облагодетелствани от подобрената жилищна инфраструктура са 93 840 човека, живеещи в тях.

В процес на изпълнение са строително-монтажни работи по още 612 сгради. Предстои да бъдат реализирани мерки за подобряване на енергийната ефективност по още 628.

Одобрени за реновиране и с вече сключени договори за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност са общо 2022 многофамилни жилищни сгради. Най-много от тях се намират в област Бургас - 236, като 75 са вече обновени и въведени в експлоатация, а по 132 са стартирали строително-монтажни дейности. 189 са сградите, които са одобрени за саниране в област Благоевград, от които 117 са с изпълнени дейности. Трета по брой сключени договори е област Хасково с общо 180 договора и 86 вече изцяло обновени блока.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ