Увеличават с £6 млн. издръжката на кралица Елизабет Втора

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 27 June 2017 13:15 >

Британската кралица Eлизабет Втора ще получи с 8% повишение на издръжката си от обществени фондове, след като печалбата от недвижимото имущество на Короната е нараснала с £24 млн., съобщи Би Би Си.

Суверенната субсидия, с която се плащат заплатите на служителите на кралицата, официалните ѝ пътувания и поддръжката на дворците, ще нарасне с с над £6 млн. през периода 2018/19 г.

Това става ясно, след като доклад показа, че официалните нетни разходи на кралицата са нараснали с £2 млн., дo почти £42 млн. през миналата година.

"Кралицата представлява отлична стойност за парите, дадени за нея", казва сър Алън Рийд, ръководител на личните ѝ финанси.

"Когато погледнем сметките, суверенната субсидия за м.г. възлиза средно по 65 пенса на жител на Великобритания", казва Рийд. "Това е цената на една пощенска марка", добавя той.

"Като се сметне какво прави кралицата и как представлява страната, аз вярвам, че тя представлява отлична стойност за парите", казва Рийд.

Суверенната субсидия се базира на печалбата от недвижимото имущество на Короната, което включва голяма част от сградите в лондонския квартал "Уест енд". За периода 2016/17 г. портфолиото от имоти бележи  ръст на печалбата си с £24,7 млн. до £328,8 милиона.

Приходите отиват във финансовото министерство, но 15% от тях се отчисляват за издръжката на кралицата. До 2026 г. процентът ще нараства до 25 на сто заради основен ремонт на Бъкингамския дворец, който ще погълне £369 млн.

 

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ