ВАС разреши изграждането на депо за отпадъци в Джерман, въпреки протестите на местните

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 12 January 2017 09:29 >

Депото за преработка на твърди отпадъци край село Джерман ще се изгражда, става ясно, след като Върховният административен съд /ВАС/ остави в сила решението на Административния съд в Перник по жалбата на сдружението "Бъдеще за Джерман", информира БНР. От сдружението са срещу депото и обжалваха положителния доклад по Оценката за въздействие върху околната среда за обекта.

Решението на ВАС е окончателно. Така се дава разрешение депото в местността Спротива при с. Джерман да започне да се изгражда. Там ще се преработва отпадъкът на 6 общини - Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно. Обектът се финансира по програмата "Околна среда" за над 30 милиона лева.

Само преди 10 дни, сдружението „Бъдеще за Джерман" организира протести в селото, за 20 минути около 400 жители блокираха главен път Е-79 и са заканиха да блокират магистрала "Струма" и кметски кабинети в Дупница и на по-високо ниво. В края на тази седмица сдружението се събира извънредно, за да реши как да продължи борбата си срещу депото, каза председателят му Борислав Тасков. По думите му в последните дни на това управление някои бързат да вземат комисионите, защото повече няма да са на власт.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ