Московски: Ще имаме нов кораб за борба с нефтените разливи

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 31 October 2016 12:40 >

„Очакваме до края на годината да приключи изборът на нов кораб за борба с нефтените разливи”. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на срещата на високо ниво по повод Международния ден на Черно море - 31 октомври, цитиран от агенция БГНЕС.

„Процедурата за избор на оборудване на кораб за борба с нефтените разливи се провежда от Европейската агенция за морска безопасност (EMSA), като намеренията ни са той да бъде позициониран в Бургаския залив. Другият такъв кораб в Черно море се намира в пристанище Констанца, Румъния”, добави още министър Московски.

Ивайло Московски представи структурите в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, пряко ангажирани с опазването на околната среда, пред участниците в международната конференция, с която се отбелязва 20-та годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море. По-късно, Московски посети Морска гара Бургас и направи инспекция на проекта за вертикална планировка.

„Няма намесена политика в предупредителния протест на превозвачите. Още преди месец при нас в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията организирах среща между представители на превозвачите, колегите от Агенция „Митници” и Гранична полиция. Имам уверението на бранша, че протестът няма да се политизира и няма да се допуснат безредици”. Това отговори министър Московски на въпрос от журналисти по време на инспекцията в Морска гара Бургас.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ