Камерън се среща с кралицата, за да подаде оставка

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 13 July 2016 16:42 >

Британският премиер Дейвид Камерън ще посети кралица Елизабет Втора, за да й предаде официално оставката си, след като в края на миналия месец заяви, че ще напусне поста заради резултатите от референдума за членство на Великобритания в ЕС.

В неговото последно изявление пред „Даунинг стрийт“ 10 той посочи, че за него е било изключителна чест да работи там и допълни, че единственото му желание е „продължаващ успех за тази велика държава, която обичам толкова много“.

Заобиколен от съпругата си Саманта и трите си деца, Камерън заяви, че Великобритания сега е много по-силна от времето, когато той за първи път поема премиерския пост през 2010 г.

След изказването си той ще посети Бъкингамския дворец, където ще депозира официално оставката си.

Именно Камерън обеща по време на предизборната си кампания за парламентарните избори в страната през 2015 г. да проведе референдум за членството на страната в ЕС. На допитването, което се състоя на 23 юни тази година, 52% от британците подкрепиха излизането от съюза.

Камерън беше и едно от водещите лица на кампанията за оставане в рамките на ЕС. За оставането в съюза се обяви и бъдещият наследник на премиерския пост Тереза Мей, въпреки че тя не участваше така активно в агитационните мероприятия.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ