Тони Блеър иска отлагане на датата за Брекзит

Бившият премиер призова и за нов референдум за излизане от Европейския съюз

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 27 June 2018 14:58 >
Тони Блеър иска отлагане на датата за Брекзит
Източник: Gulliver photos/Getty images
Бившият британски премиер Тони Блеър призова правителството да отложи датата за Брекзит и да проведе втори референдум. Блеър изтъкна, че никога не е бил повече загрижен за страната си.

Тони Блеър отново се намеси в спора за Брекзит. Днес той ще държи реч в Чатъм хаус (Кралския институт за международни отношения), в която се очаква да отправи призив за обединение на депутатите от всички политически сили, които са за оставането на Великобритания в ЕС, и да се опълчат на Тереза Мей. Но още преди това британски медии разпространиха критиките му към Тереза Мей, която определя като "заложник на Брекзит", както и към лидера на лейбъристите Джеръми Корбин, когото обвинява, че избягва да поведе битката за бъдещето на Великобритания. Тони Блеър открито е за провеждане на втори референдум по условията за сделката за Брекзит.

В същото време в безпрецедентна съвместна декларация британски и европейски профсъюзи и бизнес организации поискаха ускоряване на преговорите за Брекзит, след като се оплакаха от липсата на какъвто и да е напредък преди срещата на високо равнище на ЕС тази седмица. Липсата на яснота вече принуди големи компании да обмислят преместване на производството си извън Великобритания.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ