Поетесата на кралицата загърби годишнината на Нейно Величество, ще пише ода за газомерите

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 19 April 2016 10:29 >

Официалната поетеса на кралица Елизабет Втора Каръл Ан Дъфи няколко дни преди 90-та годишнината от рождението на Нейно Величество ще посвети следващата си творба не на нея, а на газомерите, предаде Франс прес.

61-годишната Дъфи бе обявена за поет-лауреат на Обединеното Кралство през 2009 година за период от 10 години. Тя написа поеми по случай венчавката на принц Уилям през 2011 и по повод 60-годишнината от коронясването на кралицата през 2013 г.

Но малко преди Елизабет Втора да духне 90 свещички в четвъртък, Дъфи, с присъщата за британците ексцентричност, обяви, че подготвя поема за изчезването на старите газомери и електромери с механични броячи, заменени от цифровите.

"Тези уреди бяха присъщи за домовете ни повече от век и мисля, че заслужават да им посветя няколко стиха!", заяви поетесата, родена в Глазгоу.

Това моментално предизвика гнева на монархистите, сред които и Ингрид Стюарт, биографка на кралицата и главна редакторка на монархическото списание "Маджести". Според нея било доста обидно официалната поетеса на Елизабет Втора да пропусне да напише и един стих по повод юбилея на монарха.

Вестник "Телеграф" публикува снимка на Дъфи, втренчена във внушителен жълт газомер. Тя бе съпроводена със заглавието : "Поетесата лауреат нехае за 90-те години на кралицата, но пък пише ода за газомера!"

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ