Богът на гръмотевиците Тор не се справи с изкачването на Хималаите

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 16 April 2016 11:23 >

Приключението, на което се отправили холивудският актьор Крис Хемсуърт и съпругата му Елза Патаки е можело да завърши трагично, пише руският сайт „ФилмПро“. Патаки участвала в снимките на испанско шоу за пътешествия и решила да съчетае приятното с полезното като вземе със себе си е съпруга си. Двамата трябвало да изкачат заедно един от хребетите на Хималаите, но това се оказало сложна задача за актьора известен с ролята си на бог Тор във филмите на MARVEL.

Крис Хемсуърт се почувствал зле в резултат на кислороден глад. Самият той сподели това в ефира на „Шоуто на Джими Кимъл“. Ето какво разказа актьорът:

„Качвахме се все по-високо и по-високо и се установихме на височина 4000 м над морското равнище. При качването се правят паузи, които отнемат до няколко дни – човек трябва да се климатизира. Трябва да останеш на едно място, за да може тялото ти да свикне с нивото на кислорода, а след това продължаваш с изкачването. В крайна сметка от един момент нататък буквално започнах да губя съзнание, действията ми станаха ирационални и не можех да върша дори и обикновени неща. На височина около 4 хил. м температурата спадна до -30 градуса, стана ми трудно да дишам. Дишах като Дарт Вейдър и Дафи Дък едновременно. Накрая придружителите ни решиха, че е време да сляза от планината. Инжектираха ми нещо, за да възвърнат нормалното ниво на кислород в организма ми и ми дадоха кислородна маска. Доколкото ми обясниха, всичко започва с недостига на кислород в белите дробове, а след това, когато кислородният глад стигне до мозъка – край, изгасяйте светлините. Нямаше да стоя сега пред вас.“

Актьорът и съпругата му се отправили на това пътешествие през февруари 2016 г., но едва сега Крис споделя подробности за преживяното. Неотдавна Хемсуърт представи новия филм, в който участва – „Снежанка и Ловецът“ 2. Премиерата му в България е на 22 април тази година.  

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ