Ди Каприо благодари на Якутия за техния ”Оскар”

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 18 March 2016 02:32 >
Ди Каприо благодари на Якутия за техния ”Оскар”

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо благодари на жителите на Якутия, които го наградиха със сребърна статуетка, наподобяваща тази на наградите "Оскар", посочи той на страницата си в Instagram.

"Благодаря на всички хора на Якутия за този прекрасен подарък, особено на жените, които са събрали и дарили материал за създаването на статуетката. Както беше написано в писмото им, Якутия е най-студеното населено място не само в Русия, но и в света, и районът е особено уязвим от климатичните промени. Глобалното затопляне представлява сериозна заплаха за хората от Якутия, за начина им на живот и околната среда ", се казва в изявлението.

Миналата седмица в Лос Анджелис на Ди Каприо беше връчен якутския "Оскар". Статуетката е висока 30 см и изобразява азиатец, държащ в ръцете си национален якутски съд.

За изработването на статуетката са работили най-добрите скулптори, а със семейните си бижута са се разделили 144 жителки на Якутия, за да бъдат събрани 1,5 кг. сребро.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ