Кои са най-скандалните капризи на звездите от Холивуд?

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 10 March 2016 05:57 >
Кои са най-скандалните капризи на звездите от Холивуд?

Договорите на световноизвестните актьори често са истински образци на юридическото изкуство. Освен сумите за хонорар, там се описват и допълнителни пунктове, които продуцентите трябва да спазят, в случай че искат звездите да участват в техните филми. Обикновено тези пунктове са строго секретни, но някои стават публично достояние и хората дълго не могат да повярват, че са истински. Руският сайт Filmpro.ru е подбрал някои от най-абсурдните изисквания на холивудските знаменитости. Разбира се, всички те са в сферата на слуховете, а и агентите на актьорите избягват да ги коментират.

Анджелина Джоли

снимка: БГНЕС

Преди няколко години Анджелина Джоли бе поканена да се снима в един изключително скъп проект. Тя се съгласила, но при едно допълнително условие – студията да плати летните занимания на съпруга ѝ – Брад Пит, които стрували един милион долара. Красивият актьор нямал никаква връзка нито със студията, нито с проекта, затова и изискването на Джоли предизвикало голямо объркване сред хората, които подготвяли филма. В крайна сметка не било постигнато съгласие, проектът се провалил, а Анджелина и Брад платили летните си занимания самостоятелно – актьорът получил хеликоптер от жена си. Скандалната история обаче и досега се обсъжда от клюкарите в Холивуд

Джордж Клуни

снимка: БГНЕС

За да участва във филма „Гравитация“ Джордж Клуни е поискал, въпреки че ролята му е второстепенна, да му бъде осигурено джакузи с гореща вода, специален плаж с къща, двор и място, където да акостира с яхтата си, а също така и лично баскетболно игрище. Всичките претенции били изпълнени, като общо стрували към 125 хиляди долара. Клуни останал толкова доволен от резултата, че разрешил на партньорката си във филма Сандра Бълок да се наслади на този лукс заедно с него.

Ума Търман

снимка: БГНЕС

Когато Ума Търман била поканена да се снима във филма „Елоиз в Париж“, тя измислила едно от най-чудноватите изисквания в историята на Холивуд. В договора било написано, че всяка една от перуките, които бъдат изготвени специално за героинята ѝ, Търман ще може да закупи на половин цена. В случай, че тя поиска да купува перуките, разбира се. Друго условие било никой от актьорите да няма по-добра гардеробна от Ума Търман.

Уил Смит

снимка: БГНЕС

По време на заснимането на мъже „Мъже в черно 3“насред центъра на Ню Йорк бе разположен огромен двуетажен камион. Уил Смит е поискал на снимките да има такъв фургон специално за него, при условие, че квартирата му е само на два километра от снимачната площадка. За организаторите това е струвало 9000 долара на месец. Ситуацията е била допълнително напрегната от факта, че местните жители постоянно се оплаквали в полицията, че заради огромната си височина фургонът закривал прозорците на домовете и в тях не прониквала слънчева светлина.

Джак Никълсън

снимка: india.com

Някои актьори имат такива изисквания не за себе си, а за изкуството. Джак Никълсън се съгласил да се снима във филма „От другата страна“, но само при условие, че има сцена, където да има изкуствен пенис и героят на Джак да смърка кокаин от задните части на жена. Мартин Скорсезе бил доста объркан от това желание, тъй като от него нямало никакъв смисъл и то не допринасяло по никакъв начин за стойността на филма. В крайна сметка обаче режисьорът намерил място в лентата и за претенциите на Никълсън.

Шарън Стоун

снимка: БГНЕС

През 90-те актрисата беше истински секс символ, което ѝ е позволявало винаги да изисква специална къща за нея по време на снимките, а в договорите имало и пункт за заплатите на персонала, който ще се грижи за къщата. В най-лошия случай актрисата изисквала отделен етаж в най-луксозния хотел в страната.

Джони Деп

снимка: БГНЕС

Актьорът обикновено изисква специална обстановка за гримьорната си. Той иска на стените да има марокански завеси и наоколо да има много свещи и приспособления за пушене. Разбира се, достъп до гримьорната имат само самият Деп и спътничките му, при избора на които актьорът проявява учудващо постоянство. Самият Деп твърди, че е взаимствам интериора от някогашния си кумир, рок звездата Кийт Ричардс.

Джим Кери

снимка: БГНЕС

Холивуд беше в шок когато Джим Кери си купи самолет „Гълфстрийм 5“ на стойност 59 милиона. Още по-голямо беше удивлението когато Кери започна да изисква самолетът му да се появява във всеки филм, в който участва актьорът, дори и в сюжета да има една единствена сцена със самолет. Много хора започнаха да се шегуват, че Джим Кери е купил самолета като се е договорил с производителите да рекламира продукта им.

Ръсел Кроу

снимка: БГНЕС

В договора за филма „Късметлията“ Ръсел Кроу изисквал в гримьорната му щорите да са черни, за да е невъзможно да се гледа както отвън навътре, така и отвътре навън. Още по-интересно е, че всички телефони в гримьорната е трябвало да бъдат направени от полистирен .

Джъстин Тимбърлейк

снимка: БГНЕС

Певецът и актьор не е скромен в претенциите си. Той винаги иска цял етаж от хотела само за себе си, частна фитнес зала, мощна музикална система, а също и видео игри „Нинтендо“ (компанията много се гордее с това) и „Плейстейшън“. Филтрите на климатиците трябва да са сменени тъкмо преди той да пристигне, както и дръжките на вратите трябва да се дезинфекцират на всеки няколко минути. Казват, че в асансьора охраната изблъсква хората, за да може Тимбърлейк да пътува сам.  Той също така изисква в шампанското му винаги да има мехурчета, а над леглото да виси огледало.

Бен Афлек

снимка: БГНЕС

Във филма „Не казвай сбогом“ по сценарий Бен Афлек е трябвало да носи бейзболна шапка с емблемата на отбора „Янки“. В реалния живот обаче Афлек е привърженик на бостънските „Ред сокс“ и затова е отказал да се снима с шапка на друг отбор. Дори хонорар в размерите на 20 милиона долара не е бил достатъчно убедителен. След дълги спорове и разправии актьорът все пак се съгласил да си сложи шапката.

Арнолд Шварценегер

снимка: БГНЕС

За безумните договори на Арнолд Шварценегер се носят легенди. Например, договорът за „Терминатор 3“ бил съставен от най-добрия адвокат в Холивуд, Джейкъб Блум. Контрактът е имал 21 редакции и се е състоял от 33 страници текст, без да се броят приложенията. Присъствали следните пунктове: Шварценегер ще получи хонорара си от 30 милиона без значение ще бъде ли заснет филмът или не; Шварценегер ще получи 20% от продажбите на филма на всички видове пазар, дори и от лиценза за компютърни игри; Бившият културист сам избирал кой ще работи по филма – той одобрявал режисьора и актьорите, дори и фризьора, гримьора, шофьора,  дубльора, каскадьора, треньора и готвача. Освен това, за да плаща по-малко данъци Арнолд Шварценегер се договорил парите да не бъдат привеждани пряко на него, а на компанията му Oak Productions Inc.. По договор тази компания „предоставя услугите“ на Шварценегер на продуцентите на филма. Няма смисъл дори да споменаваме частните самолети, огромния фитнес фургон, луксозните апартаменти, лимузините и личната охрана, които също присъствали в договора, но цената им била „едва“ милион и половина долара, което на фона на другите суми е почти нищо.

Робърт Дауни Джуниър

снимка: БГНЕС

След като приключили снимките на хитовия филм „Отмъстителите“ Дауни разбрал, че хонорарът му е 50 милиона долара, a а много други актьори са получили в десетки пъти по-малки суми. Актьорът бил толкова потресен от тази разлика, че едно от условията му за участие във филма „Ерата на Ултрон“ било да има повишение на хонорарите на актьорите, снимали се във филма, поне до 5 милиона долара. Продуцентите се видели принудени да се съгласят.

Джулия Робъртс

снимка: marieclaire.co.uk

Договорът на актрисата обикновено е над 40 страници. Най-интересното в него е задължителното изискване всеки ден да ѝ носят 15 литра вода „Евиън“, с която актрисата си мие косата. Обикновено за тази цел наемат специален човек. Когато Робъртс се снимала във филма „Яж, моли се и обичай“, тя поискала да има лична охрана от 300 души в Индия. Местните нямали нищо против, но ги смущавал фактът, че заради всичката тази суматоха те не можели да ходят на храм за традиционните си молитви.

Крис Прат

снимка: БГНЕС

Крис Прат изисква снимките филмите, в които участва винаги да се заснемат в САЩ, за да не му се налага да пресича Атлантическия океан. „Твърде много път е“, обяснява самият той. Освен това актьорът иска 20 самолетни билета за роднините си, които идват на снимачната площадка. Ако пък снимките продължат твърде дълго, Прат трябва да получи двуседмичен отпуск.

Робин Уилямс

снимка: salon.com

В продължение на много години Робин Уилямс имаше едно много важно изискване – за всеки филм, където той се снима, задължително да бъдат наети на работа бездомни хора. Броят на бездомниците всеки път се уговарял отделно. След смъртта на Робин Уилямс започнаха да говорят за това по-често.

Том Круз

снимка: БГНЕС

Най-скандалното изискване в Холивуд принадлежи на Том Круз. Много хора се възхищават на това, че актьорът изпълнява лично всичките номера във филмите си. Но доскоро не всички знаеха, че Круз винаги изисква 50 специално изработени мъжки прашки. Той ги сменя редовно, смятайки, че с тях му е по-лесно да изпълнява каскадите. Интересно е също, че преди много години по време на заснемането на един от многото филми, в които участва Том Круз, актьорът е поискал съоръженията наоколо да бъдат покрити със сциентологични покривала (сциентологията е система от религиозни и философски вярвания, създадена през 1952 г.). Този каприз на звездата не бил изпълнен, но името на филма се пази в тайна.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ