”Петдесет нюанса сиво” спечели 5 награди ”Златна малинка”

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 28 February 2016 07:00 >
”Петдесет нюанса сиво” спечели 5 награди ”Златна малинка”

Филмът "Петдесет нюанса сиво", адаптиран по едноименния еротичен бестселър на британската писателка Е. Л. Джеймс, спечели 5 награди "Златна малинка", съобщиха световните информационни агенции.

"Петдесет нюанса сиво" бе обявен за най-лош филм на годината заедно с "Фантастичната четворка", а освен това спечели отличията за най-лош сценарий, най-лош актьор - Джейми Дорнан, най-лоша актриса - Дакота Джонсън и най-лоша екранна комбинация - Дорнан и Джонсън.

Освен приза за най-лош филм, "Фантастичната четворка" получи отличията за най-лош римейк или продължение и за най-лош режисьор - Джош Транк.

Кейли Куоко спечели наградата за най-лоша актриса в поддържаща роля за "Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение", а Еди Редмейн - приза за най-лош актьор в поддържаща роля за "Възходът на Юпитер". Любопитно е, че той е с номинация за "Оскар" за най-добър актьор за ролята си в "Момичето от Дания", а миналата година спечели престижната статуетка за превъплъщението си в образа на Стивън Хокинг в "Теорията на всичко".

От миналата година "Златна малинка" се присъжда и в категорията "Спасител". С нея се почитат предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. Тази година приза спечели Силвестър Сталоун, който е номиниран за "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля за "Крийд: Сърце на шампион".

Победителите в 36-ата годишна церемония за наградите "Златна малинка" бяха обявени в театър "Палас" в Лос Анджелис.

Антинаградите "Златна малинка" са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя. Всяка "статуетка" струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 процента. И въпреки пародийния характер на наградите, звезди от ранга на Сандра Бълок и Холи Бери лично са се появявали на церемонията за "Златна малинка", за да приемат евтиния трофей.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ