Гръцките фермери дадоха два дни срок на правителството да отговори на исканията им

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 16 February 2016 02:40 >
Гръцките фермери дадоха два дни срок на правителството да отговори на исканията им

Фермерите в Гърция дадоха два дни срок на правителството, за да отговори на исканията им. Блокадите по пътищата не само продължават, но и се увеличава тяхната продължителност, спира се движението и по границите с Албания и Република Македония. От полунощ започна 48-часова стачка на работещите на пристанищата, морският транспорт спира.

При затворени граници и блокирани пътища фермерите представиха на правителството петиция с искания по промените в проектозакона. Чакат до два дни отговор и срещи с министъра на аграрното развитие, лидерите на партиите и премиера Алексис Ципрас. Настояват за споразумение, подкрепено и от опозицията. Засега видимо не са склонни да прекратят поне за няколко часа блокадата при пътен възел Демби и Гърция остава разделена на две за неопределено време. Започнаха да прекъсват движението и по обходни маршрути. За едно денонощие е прекъснат и достъпа и до граничните пунктове с Албания и Македония. За Турция отварят само по четири часа на ден. Започват 48-часова стачка работещите по гръцките пристанища, които протестират срещу приватизацията. Прекъсва се както фериботната връзка, така и обслужването на товарните кораби.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ