Кралица Елизабет и милиони британци почетоха паметта на загиналите във войните

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 November 2015 13:13 >
Кралица Елизабет и милиони британци почетоха паметта на загиналите във войните

Великобритания почете с възпоменателни церемонии днес жертвите от Първата световна война в Деня на паметта, който по традиция се отбелязва всяка втора неделя на ноември, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес. Този ден отдавна вече е прераснал във всенародно преклонение пред паметта на британските военнослужещи, загинали във Втората световна и всички последващи военни конфликти.

В днешните церемонии взеха участие кралица Елизабет Втора и нейният съпруг - Единбургския херцог Филип, както и други членове на кралското семейство, а също водещи политици начело с премиера Дейвид Камерън.

Освен традиционното полагане на венци от червени макове през Кенотафа - паметника в чест на загиналите във войните, в Лондон се състоя и традиционният военен парад с участието на хиляди ветерани от британските въоръжени сили. Точно в 11 ч. страната застина в двуминутно мълчание. Организаторите съобщиха, че тази година церемонията е била леко съкратена, за да не бъдат изтощавани доста възрастните ветерани.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ