Хелзинският комитет взел пари от семейството на Джок Полфрийман

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 November 2015 04:45 >
Хелзинският комитет взел пари от семейството на Джок Полфрийман

Българският хелзински комитет е взел пари от семейството на Джок Полфрийман, за да номинира един убиец за човек на годината. Това обяви пред Би Ти Ви Христо Монов, баща на убития от Полфрийман 20-годишен Андрей Монов. Това предаде "24 часа".

Той определи като половинчато решението на БХК да свали номинацията след многобройните негативни обществени реакции, тъй като комитетът е оставил в класацията номинацията на Българско затворническо сдружение за реабилитация. Полфрийман е шеф на Управителния съвет на сдружението.

Ако от Хелзинския комитет не се осъзнаят, ще има антиноминации за тях, заяви Монов. По думите му правозащитната организация е финансово стимулирана и затова "върши неща в ярко противоречие с морала”.

Според Монов Българският хелзински комитет отдавна е компрометиран. Това показвал и фактът, че и в тазгодишната класация има едва няколко български номинации.

В своя позиция от БХК обявиха преди дни: Целта на класацията "Човек на годината" не е да провокира или създава конфликти, а напротив – да отбележи постиженията и работата на хора, които, защитавайки правата на човека, допринасят за развитието на цялото ни общество". Оттам поясниха още, че Джок Полфрийман е номиниран от своя съгражданка австралийка.

Хелзинският комитет оттегли номинацията си за убиец за ”Човек на годината”
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ