Загина ликвидатор в японската АЕЦ ”Фукушима”

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 08 August 2015 03:05 >
Загина ликвидатор в японската АЕЦ ”Фукушима”

Един човек загина днес при изпълнение на дейности, свързани с ликвидиране на последиците от аварията в японската АЕЦ "Фукушима". Това предаде ТАСС, цитирайки компанията оператор ТЕПКО.

Работникът се е занимавал с отвеждане на подземни води в района на изкуствено вечно замразяване, който се създава на територията на атомната централа, за да се попречи радиоактивна течност да стигне до океана. При изпълнение на операциите главата на 52-годишния работник била затисната от люк на цистерната на автомобил за вакуумно почистване. Мъжът бил закаран в болница, но починал от получените травми.

Изпитанията на системата, която трябва да създаде изкуствен вечнозамръзнал слой в централата, започнаха през април тази година. Общата площ на замразената зона трябва да достигне 1,5 километра. Това не е първият нещастен случай с ликвидатор на АЕЦ "Фукушима", припомня ТАСС. В края на януари 55-годишен работник почина, падайки във водна цистерна.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ