Кралица Елизабет Втора: Разделението в Европа е опасно

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 25 June 2015 00:52 >
Кралица Елизабет Втора: Разделението в Европа е опасно

Британската кралица Елизабет Втора заяви вчера в Берлин, че разделенията в Европа са опасни, предаде ДПА. Тя каза това, след като премиерът Дейвид Камерън се присъедини към нея, за да продължи в Германия кампанията си за предоговаряне на условията на британското членство в Европейския съюз.

"Знаем, че разделението в Европа е опасно и че не трябва да го допускаме нито на Запад, нито на Изток в нашия континент", каза кралицата на държавния банкет, даден в нейна чест в първия ден от петото й кралско посещение в Германия след Втората световна война.

89-годишната кралица каза на гостите на банкета, сред които германската канцлерка Ангела Меркел и премиера Камерън, че през живота си е видяла и най-лошото, но и най-доброто на нашия континент. "Станахме свидетели колко бързо нещата могат да се променят към най-добро, но знаем, че трябва да работим упорито, за да съхраним благата на следвоенния свят", каза Елизабет Втора.

Президентът на Германия Йоахим Гаук спомена в словото си на банкета възможността за т.нар. Брекзит (Brexit) - излизане на Великобритания от ЕС, което според ДПА е необичайно. "Европейският съюз се нуждае от Великобритания. Затова е съществено да се води конструктивният диалог за реформите, поискан от Великобритания. Германия ще подкрепи този диалог в духа на доброто партньорство. Великобритания е част от Европа, все пак", каза Гаук, цитиран от ДПА.

Следобед премиерът Камерън разговаря с канцлерката Меркел. Няма информация за съдържанието на разговора, посочва ДПА. Днес и в петък кралицата ще разгледа катедралата Свети Павел във Франкфурт, ще се срещне с жители на града на площад "Рьомерберг" и ще посети някогашния нацистки лагер на смъртта Берген-Белзен.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ