В Непал започнаха евакуации след падането на нови лавини

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 11 May 2015 08:06 >
В Непал започнаха евакуации след падането на нови лавини

Хората се евакуират от тежко пострадал от земетресението район на Непал, след като нови лавини причиниха още разрушения и изложиха жителите на допълнителен риск, заявиха властите днес, предаде ДПА.

От събота насам от време на време падат лавини, които пречат на спасителните операции в района на Лангтанг, опустошен от труса магнитуд 7,8 от 25 април, съобщи местен представител.

"В село Каинзин в Лангтанг живеят 150 души и днес ги евакуираме, защото в района отново имаше лавини", заяви полицай Правин Покхрел. "Караме хората по въздух в Катманду или Дхунче, в зависимост от избора и възможностите им", добави той. "Пътищата бяха затрупани от лавините, така че спасителните операции бяха затруднени - вече не можем да ги осъществяваме по земя", заяви друг полицай. Поради опустошението е трудно да се намерят и места за кацане на хеликоптерите, а силите за сигурност се опитват да разчистят пътища, за да облекчат операциите.

Международният център за интегрирано развитие на планинските райони предупреди, че земетресението е създало пукнатини в региона на Хималаите. Те могат да доведат до преливане на ледниковите езера, съобщава в. "Кантипур дейли".

Броят на потвърдените жертви достигна 8046. Близо 18 000 души са ранени. Очаква се броят на жертвите и пострадалите да нарасне, защото спасителните екипи не са стигнали още до някои далечни селища. При земетресението загинаха и най-малко 68 чужденци, а за 111 все още няма данни.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ