Ема Уотсън опроверга информацията за връзка с принц Хари по феминистки

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 23 February 2015 09:28 >
Ема Уотсън опроверга информацията за връзка с принц Хари по феминистки

Интернет е буквално залян със съобщения, че Ема Уотсън се среща с принц Хари. Нищо чудно, при все, че и двамата са свободни.

Всичко започна със статия в австралийското женско списание Woman’s Day, което цитира „източник“ близък до двамата, който сподели някои пикантни подробности.

„Той е влюбен до уши – и не просто в красотата на Ема“.

Веднага последваха снимки с любовен контекст, на които техните лица се допират, та дори и снимки на това как биха изглеждали те след 10 години заедно с техните деца.

Нормалната реакция при такива измислени новини би била да се запази спокойствие.

Но както винаги, Уотсън, която е Посланик на жените към ООН трябваше да направи изказване от гледна точка на феминизма.

Нейният „туит“ следва нейната пламенна кампания по инициативата на ООН #HeForShe, която окуражава мъжете да застанат до жените с цел постигане на полово равенство.

„Останах без думи когато фенка ми разказа, че след като е гледала речта ми никога повече не е позволила на баща и да я бие“, каза Ема по време на речта си в Давос миналия месец.

„Втрещена съм от числото мъже, които се свързаха с мен след речта ми за да ме подкрепят, защото искат да са сигурни, че дъщерите им ще доживеят да видят свят, в който жените имат власт и равенство, както икономически, така и политически“.

„Все повече хора разбират, че жените трябва да бъдат равни участници в домовете ни, в обществото ни, в правителствата ни и на работните ни места“, добави тя.

„Мъже, ще се възползвам за да се обърна и към вас: половото равенство ви засяга и вас самите“, продължи тя.

„Защото и до днес виждам, че ролята на бащите се оценява ниско в обществото, въпреки, че едно дете има нужда от баща си също толкова, колкото от майка си“.

Нейната кампания получи голяма подкрепа от света на шоубизнеса. Актьорите Еди Редмейн, Дъглас Буут и Том Хидълстън са сред тези, които подкрепят инициативата за полово равенство. Може би дори принц Хари ще се изкуши да помогне в тази насока.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ