Руската армия вече тества комплекса за радиоелектронна борба ”Хималаи”

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 20 October 2014 12:25 >
Руската армия вече тества комплекса за радиоелектронна борба ”Хималаи”

Концернът „Радиоелектронни технологии” (КРЕТ) достави първата партида иновационни комплекси за радиоелектронна борба (РЕБ) „Хималаи” за перспективния авиационен комплекс на фронтовата авиация (ПАК ФА) Т-50. Сега се провеждат изпитание, съобщи днес за агенция ТАСС генералният директор на КРЕТ Николай Колесов.

„На опитните образци на самолетите Т-50 вече има бордови комплекс за отбрана „Хималаи”. Самолетът преминава изпитания с него”, каза ръководителят на концерна.

Уникалната авиационна система не само увеличава устойчивостта и бойната маневреност на самолета, но и в значителна степен неутрализира технологиите за намаляване забележимостта на противника. Тя позволява също така да се понижи общата маса на самолета.

„Комплексът „Хималаи” представлява интегрирана система в самолета, която изпълнява функцията на така наречената умна обшивка. Тоест, ние изработваме не отделни блокове, а части от самолета с вградени в тях електронни устройства”, разказа Колесов за особеностите на системата РЕБ за самолета от пето поколение.

Концернът „Радиоелектронни технологии” е най-големият холдинг в радиоелектронния трасъл. Основан е през 2009 г. Той влиза в състава на държавната корпорация „Ростех”. Основните насоки в дейността му са разработка и производство на системи и комплекси за бордово радиоелектронно оборудване за гражданска и военна авиация, радиолокационни станции за въздушно базиране, средства за държавно разузнаване, комплекси за радиоелектронна борба, измервателна апаратура с различно предназначение. В концернът влизат 97 научно-изследователски института, конструкторски бюра и серийни заводи.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ