Откъснати от света: откриха всички планинари в Непал

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 18 October 2014 06:43 >
Откъснати от света: откриха всички планинари в Непал

Всички планинари, връзката с които беше загубена след необичайна снежна буря във вторник, са открити живи и здрави, предаде АФП.

Спасителните екипи сега работят върху откриването на телата на загиналите. Хеликоптери на непалската армия летят над веригата на връх Анапурна. "Смятаме, че всички други планинари в региона са живи и здрави", заяви Бинай Ашаря от асоциацията на планинските туристически агенции на Непал, която организира спасителните операции.

"Не сме получавали нови сигнали за помощ", добави той. Според полицията от сряда насам от засегнатите от бурята райони са били евакуирани общо 385 души, от които 180 чужденци. 

Общият брой жертви в следствие на лавина до момента е 36 човека.

Сред загиналите има граждани на Полша, Израел, Непал, Канада и Индия.

Редица популярни туристически региони от планинския масив Анапурна в непалските Хималаи са засегнати от тежки снеговалежи заради циклона Худхуд в Източна Индия. В района на планинския преход Торанг-Ла, който е част от туристически маршрут, се свлече лавина.

Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ