БСП се готви да спечели изборите

На прага сме на тежка икономическа и социална криза, казва Корнелия Нинова

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 26 September 2020 16:00 >
БСП се готви да спечели изборите
Лидерът на БСП Корнелия Нинова
БСП няма да влиза през задния вход във властта за пет месеца, ще влезе през официалния за четири години, ако народът ни даде това право. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в политическия си доклад пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията, предаде БТА.

Тя отново посочи, че този парламент е изчерпан и не може да гарантира стабилност на държавата. "Изходът е нови избори, нова легитимност", добави Нинова. Председателят на БСП отбеляза, че ГЕРБ предлагат промяна в Конституцията, но, по думите й, това не е промяна, а поредната крачка към узаконяване на авторитарната власт. "БСП ще се противопостави с всички сили на това посегателство срещу устоите на държавността. ГЕРБ няма да получат нито един глас на от гласовете на ПГ на "БСП за България", посочи тя.

ДПС виждат изход от кризата в експертно правителство, гръбнакът на което да бъдат ГЕРБ и БСП, каза Нинова. Тя коментира, че в последните дни и Бойко Борисов казва, че това е най-добрият вариант за ГЕРБ, а "Обединени патриоти" също са побързали да се присъединят към този вариант. "Тройната коалиция, която досега управляваше скрито, е готова да официализира съюза си уж в името на България, а всъщност за спасяване на статуквото и осигуряване на Борисов на комфортно оттегляне от властта", заяви Нинова. Кой им липсва в пъзела на този комфорт - БСП, каза Нинова и добави, че БСП няма да участва в този сговор.

Председателят на БСП коментира, че България се намира в тежка политическа, институционална криза, в криза на доверието от народа към управлението и на прага на страшна икономическа и социална криза. "Всяка партия, загледана в пъпа си днес, пропуска голямото - пропуска България. Едни търсят безпроблемно излизане от властта, други, яхнали протест, бързо влизане във властта, а трети да бъдат балансьори. Нашата цел е да дадем стабилност на България. Стъпките към тази цел са подаване на ръка на всички лявомислещи, социолно ориентирани хора, прогресивни хора, непартийни, родолюбци, създаване на широк фронт от съмишленици и насочване на този фронт към истинската промяна. След това избори и убедителното им спечелването им", заяви Нинова.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ