СЗО предупреди за скоростно разпространение на коронавируса в Северното полукълбо

Майк Райън, началник на програмата за извънредни ситуации на организацията посъветва хората, изложени на висок риск да се ваксинират против грип

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 17 September 2020 09:15 >
СЗО предупреди за скоростно разпространение на коронавируса в Северното полукълбо
Източник: Shutterstock
Световната здравна организация предупреди, че Ковид-19 се разпространява с притеснително висока скорост в някои части от Северното полукълбо, няколко месеца преди зимния грипен сезон, предаде Ройтерс.

"Започваме да виждаме притеснителни тенденции в някои страни", заяви Мария ван Керхове, водещ технически експерт за Ковид-19 в СЗО на презентация, излъчена в социалните медии. 

"Виждаме нарастване на броя на приетите в болница, на приетите в интензивни отделения, особено в Испания, Франция, Черна гора, Украйна и някои щати на САЩ. Това е притеснително, защото все още не е започнал грипният сезон", подчерта тя.

В няколко страни нараства броят на приетите в болница лица на възраст между 15 и 49 години, заразени с Ковид-19, добави Ван Керхове.

Майк Райън, началник на програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация посъветва хората, изложени на висок риск от заразяване с Ковид-19, да се ваксинират против грип.

В България, за последните 24 часа са направени 4 835 PCR теста, показват данните в Националната информационна система, като регистрираните нови 174 случаи на Covid-19 представляват 3,6% от направените тестове.

Излекувани през последните 24 часа са 184, с което общият им брой от началото на пандемията достигна 13 241. Починали през последното денонощие са трима, като общият брой на починалите от началото на пандемията достигна 739.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ