ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за нова Конституция

Това предложение е пореден удар срещу демокрацията и държавността, заяви Мустафа Карадайъ

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 31 August 2020 15:27 >
ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за нова Конституция
ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция, ДПС няма да гласува за свикване на Велико Народно събрание. Новата Конституцията категорично не отговаря на заявеното искане за рестарт, заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ. 
"Според нас това предложение за нова Конституция е пореден удар срещу демокрацията и държавността", подчерта той.

"Новата конституция трябва да се приеме като нов обществен договор след сериозни дебати в спокойно, нормално и креативно политическо време. Трябва да се чуе мнението на гражданското общество, академичните и експертните среди", каза още Карадайъ.  Той подчерта, че нова конституция или промени в действащата трябва да отстраняват констатирани недостатъци и да бъдат насочени към постигане на върховенство на правото и укрепване на демократичните ценности.

Въпреки отказа на ДПС ГЕРБ ще имат необходимите 120 народни представители за внасяне на проект, но едва ли ще съберат нужните 160 гласа за свикване на ВНС, защото и БСП категорично отказа да участва в процедурата. 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ