Путин: Недопустимо е да се отправят прибързани обвинения по случая с Навални

Руският президент коментира за първи път предполагаемото отравяне на Навални с италианския премиер Джузепе Конте

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 27 August 2020 09:11 >
Путин: Недопустимо е да се отправят прибързани обвинения по случая с Навални
В телефонен разговор с италианския премиер Джузепе Конте руският президент Владимир Путин коментира за първи път случая с предполагаемото отравяне на опозиционера Алексей Навални. 

Президентът Путин е подчертал, че е недопустимо да се отправят прибързани и необосновани обвинения във връзка с хоспитализацията на Навални, съобщиха от пресслужбата на Кремъл. Държавният глава е заявил също така, че е заинтересован от „щателно и обективно разследване на всички обстоятелства около случилото се“. 

Алексей Навални беше приет на 20 август в болницата за спешна медицинска помощ в сибирския град Омск със съмнения за отравяне. Той изпадна в кома и беше поставен на командно дишане. Направените в две руски лаборатории изследвания не потвърдиха първоначалните подозрения. По настояване на съпругата му Навални беше транспортиран до берлинската клиника „Шарите“. Германските лекари обявиха, че има вероятност опозиционерът да е бил отровен, но не посочиха с какво. 
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ