Сърбия въведе изискване за отрицателен PCR за влизащи българи

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 August 2020 14:41 >
Сърбия въведе изискване за отрицателен PCR за влизащи българи
Източник: Shutterstock
От днес всички граждани, влизащи в Сърбия от териториите на България, Хърватия, Северна Македония и Румъния, трябва да имат отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 48 часа, предаде БНР. Решението не се отнася за сръбските граждани, влизащи от тези страни. Отменят се и ограниченията за гражданите на Черна гора при влизане в Сърбия.

Черна гора отваря от днес границите си със Сърбия, Босна и Херцеговина, Албания и Северна Македония.

Изискването за предварителен PCR тест, което бе обявено от гръцките власти за всички влизащи през сухопътните граници на територията на страната от 17 август, няма да важи за водачите на тежкотоварни камиони, които преминават през граничния пукт "Кулата - Промахон".

На ГКПП (граничните контролно-пропускателни пунктове) „Маказа-Нимфеа“ и „Капитан Петко войвода - Ормени“ обаче всички ще трябва да представят PCR тест, извършен до 72 часа преди влизане в Гърция.

Броят на новите случаи на коронавирус в Хърватия скочи рязко, а някои съседни страни затегнаха мерките за пътуване в страната, което потенциално застрашава летния туризъм.

От този уикенд Хърватия реши да наложи затваряне на баровете и нощните клубове след полунощ за период от 10 дни в опит да намали броя на заразените.

Румъния реши да удължи режима на тревога в страната за още 30 дни, от 16 август, заради ръста на заболеваемостта.

Правителството предвижда да бъдат отпуснати допълнителни средства за нуждите на здравеопазването, образованието и транспорта.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ