Преднината на Байдън пред Тръмп се увеличи до 11%

Промяната идва, тъй като 71% от американците сега виждат коронавируса като истинска заплаха

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 15 August 2020 12:00 >
Преднината на Байдън пред Тръмп се увеличи до 11%
Източник: Gulliver Photos/Getty Images
Много рядко в историята на президентските избори в САЩ между кандидатите на двете основни партии е отбелязвана двуцифрена разлика в подкрепата няколко месеца преди вота.
Преднината на най-вероятният кандидат на Демократите за президент на САЩ Джо Байдън пред президента Доналд Тръмп се увеличи до 11%, в сравнение с предимството от 8% в края на юни, сочи ново проучване на Marist, поръчано от Националното обществено радио (NPR).

“Промяната идва, тъй като 71% от американците сега виждат коронавируса като истинска заплаха, значително повече отколкото през последните няколко месеца, тъй като повече от 167 000 американци са починали и над 5 милиона са се заразили с вируса,” съобщи NPR по повод проучването.

В допълнение към съотношението 53-42 процента за Байдън срещу Тръмп, проучването разкри също, че 53% от американците смятат, че бившият вицепрезидент може да се справи по-добре с пандемията коронавирус, спрямо 37% за настоящия държавен глава.

По друг въпрос повече от една трета от американците (35%) казват, че няма да се ваксинират, когато ваксината бъде създадена, докато 60% казват, че ще го направят.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ