Хиляди излизат на протест в Берлин срещу коронавирусните рестрикции

"Най-голямата конспиративна теория е коронапандемията", смятат недоволните

BusinessGlobal
BusinessGlobal / 01 August 2020 16:10 >
Хиляди излизат на протест в Берлин срещу коронавирусните рестрикции
Хиляди берлинчани излязоха на протест срещу ограничителните мерки, наложени заради разпространението на коронавируса, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Малцина от демонстрантите бяха с маски и започнаха да се тълпят в съботния следобед на централния берлински булевард "Унтер ден Линден" и околните улици, видимо без да спазват особено правилата за социална дистанция.

Хората държаха плакати, на които пишеше "Свобода" и "Съпротива" и скандираха лозунги като: "Най-голямата конспиративна теория е коронапандемията".

Основната демонстрация ще се състои под надслов "Краят на пандемията: денят на свободата" и е организирана от инициативата "Латерално мислене 711". Тя ще се състои в централния градски парк "Тиргартен", намиращ се близо до Райхстага, от 16:30 до 23 ч. Българско време.
Има насрочен митинг и пред Бранденбургската врата.

Същата организация неведнъж е организирала митинги и в германския град Щутгарт срещу наложените от германското правителство рестрикции, както и в защита на основните човешки права.

За участие в митинга в столицата са мобилизирани хора от цяла Германия, заяви пред берлинското радио РББ берлинският сенатор Андреас Гайзел. Участниците планират да дойдат с автобуси, неонацистки организации също призоваваха за участие в протестните прояви, допълни сенаторът.

Гайзел очаква в различни протестни акции през уикенда да вземат участие около 22 000 демонстранти. Ще бъдат разположени около 1500 полицаи.
Exit

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ